BIOCHEMISCHE EN CHEMISCHE TECHNOLOGIE
 
Wordt gegeven in 2de jaar Industriële wetenschappen, keuze chemie
Hoorcollege [A] 25.0
Werkcollege [B] 0.0
Begel. zelfst./extern werk [C] 0.0
Totale studietijd [D] 80
Studiepunten [E] 3
Niveau  
Onderwijstaal Nederlands
Titularis Herman PIQUEUR
Referentie IKINWE02O05015
 
Trefwoorden
Biochemische en Chemische Technologie

Doelstellingen
Biochemische Technologie :
Ruime inleiding tot de fermentatietechnologie met bijzondere aandacht voor de industriële toepassingen en problemen.
Chemische Technologie :
Een inzicht geven in een aantal belangrijke technologieën en apparatuur aangewend in de chemische industrie.


Leerinhoud
Biochemische Technologie :
Na een inleiding over de belangrijkste aspecten van de microbiële fysiologie en biochemie, die nodig zijn voor het inzicht in de fermentatieprocessen en hun parameters, worden de grondstoffen, de eenheidsbewerkingen en het fermentorontwerp beschreven. Voeding, dranken, chemische en geneeskundige fermentatieprocessen worden in detail behandeld en geïllustreerd met industriële voorbeelden.
Chemische Technologie :
De cursus handelt over warmte-overdracht, de beginselen van destillatie, gasabsorptie, vloeistof-vloeistofextractie, vast-vloeistofextractie en absorptie.
Vervolgens wordt ook aandacht besteed aan het verkleinen en vergroten van stoffen, het scheiden van mengsels vast-vast, vast-gas en vloeistof-gas.


Begincompetenties


Eindcompetenties


Leermaterialen
Cursus beschikbaar
Literatuurlijst
Hoorcolleges en uitwerken van numerieke toepassingen


Studiekosten


Studiebegeleiding


Onderwijsvormen


Evaluatievorm
Theorie (schriftelijk examen) : 100%
Labo, oefeningen (permanente evaluatie) : 0%


OP-leden
Ronnie WILLAERT