ATELIER BEELDVORMGEVING
 
Wordt gegeven in 3de jaar Beeldende kunst optie grafische en reclamevormgeving, keuze grafische vormgeving
3de jaar Beeldende kunst optie grafische en reclamevormgeving, keuze grafische vormgeving
Theorie [A] 0.0
Toepassingen [B] 50.0
Stages en scriptie [C] 50.0
Studietijd [D] 175
Studiepunten [E] 6
Doceertaal Nederlands
Titularis Marie DEBOOSERE
Referentie AMBKUG03A99370
 
Trefwoorden
Atelier beeldvormgeving

Doelstellingen
Verworven kennis van het vorig jaar volgens eigen creatief vermogen toepassen in de praktijk. Naast opgelegde opdrachten in dit verband, wordt er ook ingespeeld op de projecten die de studenten in het hoofdatelier krijgen

Leerinhoud
Bij het vak beeldvormgeving gaat het in hoofdzaak om het verwerken van beeld en tekst binnen het geheel van hun grafisch concept.
Naargelang het lopende project in het hoofdatelier worden via het vak beeldvorming opdrachten gegeven die zich vooral toespitsen op de toepassingsgebieden van beeldvormgeving.
De student vertrekt ofwel van digitale fotografische beelden of van beelden die achteraf ingescand worden. Deze beelden worden vervolgens verwerkt via aangeleerde computerprogramma's als Photoshop, Quarkxpress, Illustrator e.a.
Daarnaast wordt ook nog van de student verwacht dat hij enkele opdrachten (telkens in functie van het thema-project) vervult, waarin hij zijn artistieke visie op een persoonlijke manier weet te verwerken.


Begincompetenties


Eindcompetenties


Leermaterialen
Apparatuur atelier

Studiekosten
Afhankelijk van de opdracht

Studiebegeleiding


Onderwijsvormen
werkatelier, oefeningen, opdrachten

Evaluatievorm
Criteria:
A. De technische kennis
B. Een persoonlijke artistieke visie
De geleverde prestaties moeten beantwoorden aan vooropgestelde technische eisen, maar belangrijker nog is de artistieke inventiviteit en de eigen visie van de betrokkene.
De evaluatie bestaat uit twee aspecten; enerzijds de zuiver fotografische beoordeling van de opdrachten, rekening houdend met zowel de idee als de techniek, anderzijds de beoordeling van het totaalproject die in samenspraak gebeurt met alle mensen die bij datzelfde totaalproject zijn betrokken.
Periodegebonden evaluatie: eindjury

Algemeen:
- Verplichte deelname aan de onderwijs- en studieactiviteiten.
- Werkstukken moeten op vastgestelde data worden ingediend of gepresenteerd. Bij wettige afwezigheid van de student moeten de werkstukken door iemand anders worden ingediend.
- Evaluatie tijdens de 1ste examenperiode, geen 2de zittijd.
- Examencijfer van de 1ste examenperiode blijft behouden in de 2de examenperiode.
- Overdracht examencijfer naar een volgend academiejaar vanaf 12/20 (blijft 3 opeenvolgende academiejaren geldig voor hetzelfde jaarprogramma).

OP-leden
C. Deboosere