AFSTUDEERPROJECT
 
Wordt gegeven in 3de jaar Beeldende kunst optie fotografie
3de jaar Beeldende kunst optie fotografie
Theorie [A] 0.0
Toepassingen [B] 25.0
Stages en scriptie [C] 25.0
Studietijd [D] 133
Studiepunten [E] 5
Doceertaal Nederlands
Titularis Martien VAN BEECK
Referentie AMBKUF03A13077
 
Trefwoorden
Afstudeerproject

Doelstellingen
In het afstudeerproject stelt de student(e) zijn/haar autonoom eindwerk voor dat in de tweede meestergraad zal worden gemaakt. De student(e) moet aan de hand van een dossier aantonen dat dit autonoom eindwerk zowel inhoudelijk als vaktechnisch onderbouwd is.
Dit afstudeerproject moet getuigen van een persoonlijke fotografische visie.


Leerinhoud
In het afstudeerproject stelt de student(e) zijn/haar autonoom eindwerk voor dat in de tweede meestergraad zal worden gemaakt.
De student(e) moet zijn/haar persoonlijke visie op fotografie formuleren. Daarnaast maakt de student een bespreking van referentie-beelden, die dit persoonlijk standpunt illustreren en ondersteunen.
Het dossier dat dient gerealiseerd te worden, bestaat uit:
- een schriftelijk gedeelte (eigen tekst aangevuld met fototheoretische, filosofische, kunsthistorische en andere standpunten die het persoonlijk standpunt onderbouwen.
- een beeldend gedeelte (reproducties van eigen fotografisch studiewerk en fotografische werken van referentiefotografen)

Aan de hand van het dossier wordt door elke student(e) een mondelinge voorstelling gegeven van zijn/haar afstudeerproject voor een publiek van medestudenten, leraars en andere geïnteresseerden. De mondelinge voorstelling wordt begeleid met een diavoorstelling. De beelden die getoond worden in de diavoorstelling illustreren en ondersteunen de tekst.



Begincompetenties
Opleiding eerste en tweede kandidatuur Fotografie en de opleiding van de eerste meestergraad voorafgaand aan het afstudeerproject aan het Departement Academie van de Hogeschool Gent of een opleiding van hetzelfde niveau aan een ander instituut. Geslaagd zijn voor de eventuele ingangsproef die werd afgenomen van studenten die hun opleiding elders genoten of die kandidatuurjaren van een andere opleiding volgden.

Eindcompetenties


Leermaterialen
Kleinbeeldcamera en één diafilm.

Studiekosten
Diafilms en fotokopieën: 18 Euro

Studiebegeleiding
De student dient regelmatig met de betrokken leraar de evolutie van het afstudeerproject te bespreken.

Onderwijsvormen
Opzoekingswerk, schrijven van teksten, zoeken van illustraties, maken van reproducties, werkateliers, bibliotheek

Evaluatievorm
Het dossier moet voldoende samenhangend en gedocumenteerd zijn. De mondelinge voorstelling moet duidelijk en samenhangend zijn.
De evaluatie valt onder het systeem van een permanente evaluatie en vindt plaats tijdens de periode waarin aan het dossier wordt gewerkt en op de dag dat het afstudeerproject mondeling wordt voorgesteld.
De evaluatie verloopt als volgt:
In de examenperiode in juni wordt het afstudeerproject samen met de fotografische opdrachten en het autonoom werk van het hele academiejaar door een interne examenjury geëvalueerd.

Algemeen:
- Verplichte deelname aan de onderwijs- en studieactiviteiten.
- Werkstukken moeten op vastgestelde data worden ingediend of gepresenteerd. Bij wettige afwezigheid van de student moeten de werkstukken door iemand anders worden ingediend.
- Evaluatie tijdens de 1ste examenperiode, geen 2de zittijd.
- Examencijfer van de 1ste examenperiode blijft behouden in de 2de examenperiode.
- Overdracht examencijfer naar een volgend academiejaar vanaf 12/20 (blijft 3 opeenvolgende academiejaren geldig voor hetzelfde jaarprogramma).

OP-leden
M. Van Beeck